Κάλαντα από το ΚΕΣΟ στον Αρχιεπίσκοπο και στη Σύνοδο

Κάλαντα για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά στον Αρχιεπίσκοπο, αλλά και στην  Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, έψαλαν στις 22 Δεκεμβρίου οι μαθητές δημοτικού μουσικού Σχολείου των εκπαιδευτηρίων Γείτονα, μικροί αρωγοί και εθελοντές του έργου  του Κέντρου Στήριξης Οικογενείας(ΚΕΣΟ) –Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Την πρωτοβουλία αυτή, διοργάνωσε η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κα Μαίρη Πίνη για τρίτη συνεχή χρονιά,  για την Σύνοδο και για πέμπτη χρονιά για τον Αρχιεπίσκοπο. Στην ευρύτερη ομάδα εκτός των μαθητών και των εκπαιδευτών τους συμμετείχαν οι κυρίες Μάρθα Σαμαρά και Σοφία Πέππα-Κώνστα  μέλη του ΔΣ του ΚΕΣΟ, τα στελέχη της Κοινωνικής Υπηρεσίας κυρίες Βάσω Ψαρέλη και Πόπη Ζούλια και η Ψυχολόγος του ΚΕΣΟ κα Κων. Δήμα

Οι  20 λιλιπούτιοι μουσικοί(αγόρια και κορίτσια)  με τα βιολιά τις κιθάρες, τα φλάουτα τις φλογέρες και τα κρουστά, αλλά και τα μουσικά τους αναλόγια συνοδευόμενα από τις δασκάλες τους  κυρίες Δήμητρα Μανέ, Σοφία Τσιμικίδου  και  τον κ. Γιώργο Κιούση,   έφτασαν λίγο μετά τις 10.30  το πρωί, στο κτήριο της Συνόδου, όπου έψαλαν αρχικά τα κάλαντα στον αναπληρωτή πρόεδρο του ΚΕΣΟ και Γενικό Διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο στον υποδιευθυντή της Αποστολικής Διακονίας π. Λεωνίδη αλλά και σε όλους τους εργαζόμενους του Οργανισμού της Αποστολικής Διακονίας. Μετά το τέλος, τα παιδιά μαζί με τους επαίνους έλαβαν γλύκα και δώρα βιβλία.

Στη συνεχεία οι «μικροί Παγκανίοι» οδηγήθηκαν   υπό  την Διευθύντρια του ΚΕΣΟ,  στα γραφεία της ΕΚΥΟ, ώστε τα παιδιά να ψάλουν τα κάλαντα στη τόσο νευραλγική υπηρεσία των Οικονομικών της Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Τους μικρούς μουσικούς υποδέθηκε  εγκάρδια  ο Διευθυντής της ΕΚΥΟ Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος, ο οποίος φώναξε και όλους τους εργαζόμενους της εποπτείας του Διοικητικούς &  εργαζόμενους  στη Τεχνική  Υπηρεσία να συμμετάσχουν στη εορταστική νότα, που γινόταν για πρώτη φορά στην ΕΚΥΟ. Και εδώ τα παιδιά, αλλά και οι δάσκαλοι τους  απέσπασαν επαίνους, ευχές,  …και «μπαξίσι» όπως το απαιτούν οι ημέρες.

Τελευταίος σταθμός στο Συνοδικό Μέγαρο, ήταν ο δεύτερος όροφος, όπου εκεί βρίσκεται  το γραφείο  του  Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Επισκόπου Μεθώνης κ. Κλήμεντος, ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες του, θαύμασε τα παιδιά, στα κάλαντα, συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς για το έργο τους,  ενώ στο τέλος,  θυμήθηκε την ιδιότητα του  ως εκπαιδευτικός  και τους ανέπτυξε το μήνυμα που απορρέει από την γέννηση του Χριστού.

Ακολούθως, όλοι μετέβησαν στην Αρχιεπισκοπή, όπου τα παιδιά, έψαλαν τα κάλαντα στον Μακαριώτατο. Στο τέλος εκείνος εντυπωσιασμένος από την  παρουσία τους, τα συνεχάρει και τόνισε: «Μπράβο σας. Σήμερα ήρθατε για να μας διδάξετε μουσική. Έχω έρθει στο σχολείο σας και υπάρχει η πρόθεση να ξαναέρθω, αλλά μέχρι τότε,  εσείς θα έχετε μάθει περισσότερα. Χρόνια πολλά σε σας και τις οικογένειες σας».
ΚΑΛΑΝΤΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ 4

ΚΑΛΑΝΤΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ 3

ΚΑΛΑΝΤΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ 2

ΚΑΛΑΝΤΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ 1

ΚΑΛΑΝΤΑ ΣΥΝΟΔΟΣ 9

ΚΑΛΑΝΤΑ ΣΥΝΟΔΟΣ 8

ΚΑΛΑΝΤΑ ΣΥΝΟΔΟΣ 7

ΚΑΛΑΝΤΑ ΣΥΝΟΔΟΣ 6

ΚΑΛΑΝΤΑ ΣΥΝΟΔΟΣ 5

ΚΑΛΑΝΤΑ ΣΥΝΟΔΟΣ 4

ΚΑΛΑΝΤΑ ΣΥΝΟΔΟΣ 3

ΚΑΛΑΝΤΑ ΣΥΝΟΔΟΣ 2

ΚΑΛΑΝΤΑ ΣΥΝΟΔΟΣ 1