Ι. Μ. Καρπενησίου και ΚΕΣΟ ένωσαν τις δυνάμεις τους για την οικογένεια & το παιδί

Απόλυτη επιτυχία  σημείωσαν οι διήμερες εκδηλώσεις, που διοργάνωσαν το Σάββατο & την Κυριακή 3 & 4 Νοεμβρίου αντίστοιχα, η Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου, από κοινού με το Κέντρο Στήριξης Οικογενείας (ΚΕΣΟ) –Εκκλησιαστικό Ίδρυμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών(ΙΑΑ) και με συνδιοργανωτές τον Δήμο Καρπενησίου  και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

«Στηρίζουμε τις Οικογένειες, μεριμνούμε για τα παιδιά» ήταν το μήνυμα –κάλεσμα, που απεύθυναν οι διοργανωτές με επικεφαλή την Ι.Μ. Καρπενησίου στους μικρούς και τους μεγάλους πολίτες της πόλης του Καρπενησίου,  αφού οι εκδηλώσεις απευθύνονταν και στις δυο ηλικιακές κατηγορίες.

Στην πρόσκληση αυτή, ανταποκρίθηκαν θετικά οι  Καρπενησιώτες  και αγκάλισαν τις εκδηλώσεις του διημέρου,  οι οποίες ξεκίνησαν από το πρωί του Σαββάτου και συνεχίστηκαν μέχρι το απόγευμα της Κυριακής με τον οπτομετρικό έλεγχο, που πραγματοποιήθηκε από επταμελές κλιμάκιο του Πανελληνίου Συλλόγου  Οπτικών Οπτομετρών Ελλάδος, το οποίο συνεργάζεται στενά συνεργάζεσαι με το ΚΕΣΟ της ΙΑΑ.

Στη Συγκεκριμένη δράση και τις δυο ημέρες εξετάστηκαν περισσότερα από 250 παιδιά δημοτικού. Για την συγκέντρωση των παιδιών, είχε μερίμνησε η αντιδήμαρχος του Δήμου Καρπενησίου και υπεύθυνη της Επιτροπής Ισότητας & Πρόνοιας κα Γεωργία Γκαρίλα.

Τα ευρήματα, που προέκυψαν από τον έλεγχο ήταν θεαματικά, αφού ανιχνεύτηκαν προβλήματα σε ποσοστό 20-30%.  στην όραση των παιδιών, για τα οποία, οι γονείς τους μέχρι σήμερα, δεν είχαν εντοπίσει, ή είχαν αμελήσει να πάνε τα παιδιά τους στον οφθαλμίατρο.

Το απόγευμα του Σαββάτου  η σκυτάλη των δράσεων  πέρασε στην αίθουσα του συνεδριακού κέντρου, όπου ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος, άνοιξε και χαιρέτησε  τον Β΄ κύκλο των εκδηλώσεων και παράλληλα εξήγησε πως πρόεκυψε το πάντρεμα της ιδέας με το Κέντρο Στήριξης Οικογενείας της ΙΑΑ, ώστε να δημιουργηθούν οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις.

Στο Βήμα για το καλόρισμα τον διαδέχτηκαν ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Άρης Τασσιός,

Ακολούθως η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κα Μαίρη Πίνη έκανε μία σύντομη περιγραφή και αναφορά των δράσεων του ΚΕΣΟ.

Βασικές ομιλήτριες της εκδήλωσης ήταν οι κύριες:

  • Ευγενία Τσουμάνη, πρώην βουλευτής & Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, μέλος του ΔΣ του ΚΕΣΟ η οποία ανέπτυξε θέματα, που αφορούν την ενδοοικογενειακή βία και τις επιπτώσεις στη οικογένεια και κυρίως στα παιδιά,
  • Έφη Μπέκου, πρώην Γ.Γ Ισότητας των Φύλων και ΓΓ Πρόνοιας, και μέλος του ΔΣ του ΚΕΣΟ η οποία  μίλησε, για τις άλλες μορφές βίας, την ισορροπία μέσα στην οικογένεια και την αλληλεγγύη.
  • Ο κύκλος του Σαββάτου της 3ης Νοεμβρίου του  έκλεισε  με την  βουλευτή του Έλενα Ράπτη που προΐσταται εκ μέρους της Ελλάδας στην πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης, γνωστή ως “Επιτροπή Lazaretti” για την προστασία  των παιδιών ως προς την σεξουαλική βία και την σεξουαλική εκμετάλλευση.

Το  απόγευμα της Κυριακής στη κατάμεστη αίθουσα του συνεδριακού κέντρου, ανέπτυξαν ο στρατηγός κ. Μανώλης Σφακιανάκης και  οι συνεργάτες τους από το Διεθνές Ινστιτούτο Κυβερνοασφάλειας (Cyber Security International CSI), που μίλησαν για τα θέματα της Ασφαλους Πλοήγησης στο Διαδίκτυο.

Ο στρατηγός αναφέρθηκε στους κινδύνους από το διαδίκτυο, καθώς και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως και τις παγίδες,  που κρύβουν. Και κάλεσε, σε αφύπνιση τους γονείς.

Η βραδιά τελείωσε με την ερμηνεία του μονόπρακτου «Κόκκινη Μνήμη» σε ερμηνεία της Πωλίνας Γκιωνάκη και σε σκηνοθεσίας του Γιάννη Βαμβακά. Το έργο, έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα, κατά της ενδοοικογενειακής βίας.

Τέλος ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης κ. Γεώργιος κάλεσε την Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κα Μαίρη Πίνη να  δημιουργηθεί μια γέφυρα συνεργασίας, μεταξύ των Ιεράς Μητρόπολης Καρπενησίου και του ΚΕΣΟ  για θέματα οικογένειας & παιδιών