ΚΕΣΟ: Μικροί & Μεγάλοι τίμησαν την Ημέρα της Μητέρας, υπό την σκέπη και την ευλογία της Αγίας Ελένης

21.5.2017

Ούτε ένας ούτε δύο, αλλά περίπου στα τριακόσια άτομα όλων των ηλικιών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΔΣ και της Διευθύντριας του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας(ΚΕΣΟ) –Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της Ιεράς αρχιεπισκοπής Αθηνών και βρέθηκαν το πρωινό της Κυριακής της 21ης Μαΐου στον θαυμάσιο χώρο, του Οικοτροφείου της Αποστολικής Διακονίας, ώστε να  τιμήσουν  μικροί & μεγάλοι το ιερότερο πρόσωπο στη Ζωή μας τη Μητέρα, που είναι δίπλα μας, είτε ως άγγελος, μας προστατεύει από τους ουρανούς.

Τους παρευρισκόμενους υποδέθηκε η Διευθύντρια του Κέντρου  κα Μαίρη Πίνη  η οποία στο καλωσόρισμα της  θύμισε ότι: «Είναι παγκοσμίως γνωστό, ότι κάθε  δεύτερη Κυριακή του Μάη, κάθε έτους, τιμάται διεθνώς η Ημέρα της Μητέρας, ως μια ένδειξη ευγνωμοσύνης, προς τις μητέρες όλου του κόσμου, που μας χάρισαν τη ζωή και που αγωνιούν καθημερινά για όλες και όλους μας, στην προσπάθειά τους, να μας προσφέρουν τα μέγιστα και να μας προφυλάξουν από καθετί επιζήμιο.

»Τη συγκεκριμένη ημέρα ήταν αδύνατο να πραγματοποιήσουμε τη γιορτή μας, αφού ήταν η ημέρα, που έφτασε από την Βενετία το σκήνωμα της Αγίας Ελένης της Ισαποστόλου και έτσι είναι διπλή η χαρά μας διότι μαζί με την γιορτή, θα έχετε τη δυνατότητα να αποτίσετε τιμή προσκυνώντας την  Αγία, που τόσα έχει προσφέρει στον χριστιανισμό και στην  ιστορία.

»Γυρνώντας όμως στο σήμερα στην  Ελλάδα της κρίσης και της λιτότητας, στο Κέντρο Στήριξης οικογένειας  Εκκλησιαστικό Ίδρυμα της ΙΑΑ, έχουμε παρατηρήσει  ότι  για μια γυναίκα, η μητρότητα μπορεί να λειτουργεί αποτρεπτικά στην απόκτηση εργασίας ή και να οδηγήσει στην απόλυσή της, εάν εργάζεται ήδη. Η δυσκολία αυτή, μεταξύ άλλων, οδηγεί αρκετές γυναίκες στην απόφασή τους, να μην τεκνοποιήσουν, από φόβο μήπως δεν καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στις πολυσήμαντες οικονομικές απαιτήσεις, που προϋποθέτει η ιδιότητα της μητέρας.   Αυτές οι σκέψεις, έχουν επιπτώσεις και στη δημογραφική κατάσταση της χώρας.

»Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος μας και Πρόεδρος του ΚΕΣΟ, καθώς και οι σεβαστοί πατέρες, έχουν προσδιορίσει, ότι η κρίση είναι πνευματική και προσπαθούν μέσα από τα κηρύγματα τους,  να διευρύνουν τους ορίζοντες της σκέψης των ανθρώπων.

»Εμείς  στο Κέντρο Στήριξης Οικογένειας(ΚΕΣΟ)  Εκκλησιαστικό Ίδρυμα της ΙΑΑ, σε όλες αυτές τις μητέρες, αλλά και στις οικογένειες,  που έχουν επικεντρωθεί μόνο στους τρόπους επιβίωσης τους, τους  απλώνουμε το χέρι, προσπαθώντας να τους δώσουμε διεξόδους  επίλυσης των προβλημάτων τους. Σήμερα λοιπόν τους προσφέρουμε μια ωραία νότα αισιοδοξίας και ανεμελιάς, μέσω της γιορτής μας.

Αρχικά ο παιδαγωγός αφηγητής και δεινός παραμυθάς κ.  Δημήτρης Προύσαλης  γήτευσε και γοήτευσε μικρούς και μεγάλους, με την αφήγηση του. Ο κ. Προύσαλης (πληροφορίες δες εδώ)  έχει τιμηθεί  με πολλά βραβεία & διακρίσεις. Κάθε Σάββατο πρωί 10-11  τον συναντάμε, στη συχνότητα του σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος 89.5  στην εκπομπή  «Πάρε τις λέξεις μου και δώσε μου το χέρι σου».

Ακολούθως  μικροί και μεγάλοι όχι μόνο θαύμασαν την ομάδα break dance De Press η οποία έχει διακριθεί σε πολλούς ευρωπαϊκούς & διεθνείς διαγωνισμούς και έχει τιμήσει τη χώρας  εκτός συνόρων (πληροφορίες  για τους De Press δες εδώ), αλλά και χόρεψαν μαζί τους.

Και επειδή πρόσκληση χωρίς κέρασμα δεν γίνεται, η κα Μαρία Κεχαγιά παρασκεύασε,  για μικρούς και μεγάλους παραδοσιακούς λουκουμάδες, οι όποιοι  προσφέρθηκαν προς όλους,  με μελί και μερέντα.

Επίσης τα παιδιά σε ειδικά διαμορφωμένα τραπέζια δημιούργησαν & ζωγράφισαν την δική τους κάρτα και ζωγραφιά για την αγαπημένη του μανούλα.

Στην εκδήλωση εκτός των δεκάδων παιδιών και των γονιών τους παραβρέθηκαν: οι σεβασμιώτατοι μητροπολίτες Φθιώτιδος & Αλεξανδρουπόλεως κύριοι Νικόλαος & Άνθιμος, ο οικοδεσπότης του κήπου, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φαναρίου –Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος & αναπλ. Πρόεδρος του ΚΕΣΟ κ. Αγαθάγγελος Χαραμαντίδης, ο Πρωτοσύγκελλος της ΙΑΑ π. Συμεών Βολιώτης, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος ως εκπρόσωπος της προέδρου του ΠΑΣΟΚ κας Φώφης Γεννηματά, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Ελένη Αυλωνίτου, η κα Κ. Σαμαρά εκπρόσωπος του βουλευτή & Τομεάρχη Εξωτερικών & Άμυνας της Ν.Δ. κ. Γιώργου Κουμουτσάκου, ο πρώην πανεπιστημιακός και πρώην Γενικός Γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης  Γιάννης  Παναγιωτόπουλος με την σύζυγο του κα Καλλιόπη Κανήρα, ο Δήμαρχος Αγ Βαρβάρας κ. Γιώργος Καπλάνης, η αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Αθηναίων & μέλος του ΔΣ του ΓΦΤ με την Οικογένεια της κα Εύα Κοντοσταθάκου,  ο αντιδήμαρχος του Δήμου Ασπροπύργου κ. Αβραάμ Κωνσταντινίδης, ο πανεπιστημιακός & Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμού με τη σύζυγο του κ. Χρήστος Πλιάτσικας, ο διευθυντής της Γ΄ Χειρουργικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών Γ. Γεννηματάς  & μέλος του ΔΣ του ΓΦΤ της ΙΑΑ κ. Γεώργιος Ν, Ζωγράφος,  ο Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος 89,5 κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας, κ. Γιώργος  Κοντωνιάς Αναπληρωτής Πρόεδρος της Σιβιτανιδείου Σχολής Τεχνών & Επαγγελμάτων, τα μέλη του ΔΣ του ΚΕΣΟ κυρίες Ευγενία Τσουμάνη-Σπέντζα, Μαρία Τάταρη & Μάρθα Σαμαρά, πολλοί εκπαιδευτικοί  όλων των βαθμίδων, με τους οποίους, συνεργάζεται το ΚΕΣΟ, αρκετοί εκπρόσωποι την ΜΜΕ, καθώς και πολλοί εκπρόσωποι φορέων από την Κοινωνία των Πολιτών και της προσφοράς.

Τέλος η κα Πίνη  απεύθυνε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς του ΚΕΣΟ, στους συντελεστές της γιορτής, καθώς και στους εθελοντές  για την προσφορά τους. Και φυσικά ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους, τα παιδιά  &  τους συνοδούς τους, για τη συμμέτοχη και την παρουσία τους.

Ακόμα υπενθύμισε ότι το σκήνωμα της Αγ. Ελένης θα παραμείνει στο  Ι. ναό  της Αγ. Βαρβάρας για προσκύνημα μέχρι την 15η Ιουνίου, καθώς και ότι στο περίβολο του ναού συγκεντρώνονται φάρμακα για τα κοινωνικά φαρμακεία των Ι.Μ. της Εκκλησιάς.

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 1

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 2

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 3

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 4

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 5

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 6

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 7

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 8

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 9

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 10

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 11

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 12

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 13

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 14

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 15

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 17

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 16

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 25

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 24

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 23

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 22

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 21

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 20

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 19

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 18

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 46

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 45

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 44

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 43

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 42

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 41

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 40

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 39

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 38

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 37

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 36

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 35

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 34

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 33

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 32

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 31

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 30

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 29

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 28

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 27

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 26

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 63

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 62

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 61

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 59

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 58

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 56

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 55

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 54

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 53

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 52

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 51

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 50

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 49

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 47

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 65

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 64

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 83

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 82

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 81

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 80

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 79

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 78

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 77

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 76

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 75

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 74

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 73

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 72

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 71

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 70

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 69

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 68

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 67

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 66

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 84

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 85

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 86

 

Χρήστος Μπόνης & Μαρία Νικολάου 

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 90

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 87

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 88

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 89

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 91

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 92

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 93

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 94

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 95

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 97

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 96

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 98

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+