Συνεργασία της Μονάδας Γυναικολογίας – Μαιευτικής και Περιγεννητικής Ιατρικής του Ευγενίδειου Θεραπευτηρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών με Αρχιεπισκοπή Αθηνών

ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΕΣΟ

Ξεκίνησε ήδη η συνεργασία του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας(ΚΕΣΟ) –Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με την Μονάδα Γυναικολογίας –Μαιευτικής και Περιγεννητικής Ιατρικής του Ευγενίδειου Θεραπευτηρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Της συνεργασίας, είχαν αρχικά προηγηθεί οι συναντήσεις του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου και Προέδρου του ΚΕΣΟ, αλλά και της Διευθύντριας του  Κέντρου κας Μαίρης Πίνη με τον Επίκουρο Καθηγητή  Μαιευτικής & Γυναικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών κ. Νικόλαο Βραχνή, Διευθυντή της Μονάδας Γυναικολογίας Μαιευτικής και Προγεννητικής Ιατρικής του Ευγενίδειου Θεραπευτηρίου και είχε καθοριστεί το πλαίσιο της συνεργασίας.

?????????? ???????????? ???????????? 1

Στη συνέχεια ακλούθησε το Εγκύκλιο σημείωμα  (αριθ. 39 της 9.6.2015), που απέστειλε ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Συμεών Βολιώτης προς όλους τους ναούς και της Υπηρεσίες της Αρχιεπισκοπής, ενημερώνοντας για την συγκεκριμένη συνεργασία, αλλά και την ευλογία, καθώς και την έγκριση, που έλαβε από τον Μακαριώτατο.

ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΣ 2

Ήδη χτες στο αμφιθέατρο του Ευγενίδειου Θεραπευτηρίου συναντήθηκαν ο Διευθυντής της Μονάδας, Επίκουρος Καθηγητής  Μαιευτικής & Γυναικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών κ. Νικόλαος Βραχνής και οι συνεργάτες του, με την διευθύντρια του ΚΕΣΟ κα Μαίρη Πίνη και τα στελέχη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του «Κέντρου» κυρίες Βάσω Ψαρέλη (Κοινωνική Λειτουργό) και Καλλιόπη Ζούλια(Επισκέπτρια Υγείας) ώστε να δρομολογήσουν στη πράξη τη συνεργασία.

ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΚΕΣΟ ΔΡΑΣΕΙΣ 4

Το Ευγενίδειο Θεραπευτήριο στο πλαίσιο της Κοινωνικής Προσφοράς και της Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης προσφέρει δια του ΚΕΣΟ, ΔΩΡΕΑΝ  εξειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες  σε εβδομαδιαία βάση, με σκοπό την προστασία της μητρότητας, της γυναίκας, των εμβρύων, αλλά και της οικογένειας γενικότερα, σε μια εποχή, που αυτή, βάλλεται.

Μερικές από αυτές τις εξετάσεις περιλαμβάνουν:

  • Γυναικολογικές εξετάσεις για έγκυες και δυο πλήρεις ελέγχους παρακολούθησης εγκυμοσύνης συμπεριλαμβανόμενων των υπερηχογραφημάτων αρχομένης κυήσης, μέτρησης και ανάπτυξης του εμβρύου, ειδικές εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου, όπως υπερηχογράφημα αυχενικής διαφάνειας(ΡΑΡΡ-Α),  υπερηχογράφημα β΄επιπέδου, κλπ
  • Παρακολούθηση σε κυήσεις με συνυπάρχουσες παθήσεις (όπως σακχαρώδης διαβήτης, ρευματολογικά και νευρολογικά προβλήματα, καρδιολογικά και άλλα νοσήματα της μητέρας)
  • Μαστογραφίες και ψηλάφηση μαστού με σκοπό την έγκαιρη διάγνωση και διαχείριση παθήσεων του μαστού
  • Προβλήματα εμμηνόπαυσης και οστεοπόρωσης
  • Ουρο-γυναικολογικά προβλήματα, όπως πρόπτωση γεννητικών οργάνων

«Η γόνιμη συνεργασίας μεταξύ Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών δια του ΚΕΣΟ και του  Ευγενίδειου Θεραπευτηρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών τώρα αρχίζει και θα επεκταθεί και σε όλα τα τμήματα -όπως της υποβοηθούμενης γονιμότητας και αναπαραγωγής – που ήδη ξεκίνησε να βλέπει τα πρώτα ζευγάρια στη Μονάδα Γυναικολογίας και Μαιευτικής και Περιγεννητικής Ιατρικής» υπογράμμισε ο καθηγητής κ. Νικ. Βραχνής στη διευθύντρια του ΚΕΣΟ-δημοσιογράφο κα Μαίρη Πίνη.

ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΚΕΣΟ ΔΡΑΣΕΙΣ 2