Επιτυχημένη για 3η χρονιά ΔΩΡΕΑΝ εξέταση θυρεοειδούς αδένα στο ΚΕΣΟ

Πολύ καλά και με σημαντικά ευρήματα  εξελίχθηκε η Δωρεάν  εξέταση του θυρεοειδούς αδένα,  που πραγματοποιήθηκε τη 25 Μαΐου  2018  στα  γραφεία  του  Κέντρου Στήριξης Οικογένειας(ΚΕΣΟ) –Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της Ιεράς  Αρχιεπισκοπής Αθηνών  για Τρίτη συνεχή χρονιά σε συνεργασία με την ενδοκρινολογική Εταιρεία & το Τμήμα Ενδοκρινολογίας του Ευγενίδειου Θεραπευτηρίου  του Πανεπιστημίου Αθηνών .

Η εξέταση θυρεοειδούς αδένα με ψηλάφηση & υπέρηχους, πραγματοποιήθηκε από την   Ομάδα  επιστημόνων  στην οποία ηγείται ο καθηγητής ενδοκρινολογίας κ. Λεωνίδας Ντούντας.  Για την εξέταση είχαν δηλώσει συμμετοχή  55 άτομα . τελικά προσήλθαν 38. Εξ αυτών οι 6 ήταν άνδρες και οι 32 γυναίκες.

  • Οι  12,  ήτοι ποσοστό 31,5%    γνώριζαν ότι  είχαν όζους ή έπασχαν από θυρεοειδίτιδα.
  • Οι 6 εξ αυτών σε ποσοστό αντιστοιχεί στο 15,7%  δεν γνώριζαν ότι πάσχουν από μια εκ των παθήσεων του θυρεοειδούς άδενος  και το ανίχνευσαν με την Δωρεάν εξέταση του ΚΕΣΟ, η όποια έγινε  από το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών την Ενδοκρινολογική Εταιρεία και το Τμήμα Ενδοκρινολογικού Έλεγχου του Ευκλείδειου Θεραπευτηρίου  του Πανεπιστημίου Αθηνών,  με σκοπό, να βοηθήσει τα μέλη των οικογενειών στα καθημερινά τους προβλήματα .  Η Δωρεάν εξέταση άρχισε στις  10πμ.  περατώθηκε στις  3μμ

Η Διεύθυνση του ΚΕΣΟ, μεταφέρνοντας και την ευγνωμοσύνη,  την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες  του Αναπ. Προέδρου του ΚΕΣΟ Επισκόπου Φαναρίου κ. Αγαθάγγελου, του Πρωτοσύγκελου της ΙΑΑ Επισκόπου Θεσπιών κ. Συμεών και των μελών του ΔΣ του ΚΕΣΟ ευχαρίστησε τον καθηγητή κ. Λεωνίδα Ντούντα και την ομάδα του,  για την πρόσφορα τους.  Και ως  αντίδωρο εκτίμησης του προσέφερε την εικόνα του  μάρτυρος Άγιου Λεωνίδα Επισκόπου Αθηνών.

ΕΞΕΤΑΣΗ ΘΥΡΟΕΙΔΟΥΣ ΑΔΕΝΑ ΤΡΙΤΗ ΧΡΟΝΙΑ 1

ΕΞΕΤΑΣΗ ΘΥΡΟΕΙΔΟΥΣ ΑΔΕΝΑ ΤΡΙΤΗ ΧΡΟΝΙΑ 2

ΕΞΕΤΑΣΗ ΘΥΡΟΕΙΔΟΥΣ ΑΔΕΝΑ ΤΡΙΤΗ ΧΡΟΝΙΑ 3

ΕΞΕΤΑΣΗ ΘΥΡΟΕΙΔΟΥΣ ΑΔΕΝΑ ΤΡΙΤΗ ΧΡΟΝΙΑ 4

ΕΞΕΤΑΣΗ ΘΥΡΟΕΙΔΟΥΣ ΑΔΕΝΑ ΤΡΙΤΗ ΧΡΟΝΙΑ 5

ΕΞΕΤΑΣΗ ΘΥΡΟΕΙΔΟΥΣ ΑΔΕΝΑ ΤΡΙΤΗ ΧΡΟΝΙΑ 6

ΕΞΕΤΑΣΗ ΘΥΡΟΕΙΔΟΥΣ ΑΔΕΝΑ ΤΡΙΤΗ ΧΡΟΝΙΑ 7