Επίσκεψη Πρωτοσύγκελλου της ΙΑΑ και του ΚΕΣΟ στη στέγη γερόντων 11.12.2018

Πρακτική άσκηση με δόση από πολύ αγάπη και στοργή προς τα άτομα της τρίτης ηλικίας, που φιλοξενούνται στις Στέγες Φιλοξενείς Γερόντων του Αγίου Θεράποντα Ζωγράφου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί λίγο μετά τις 10, ούτε μια ούτε δυο, αλλά δεκαπέντε σπουδάστριες στα Τμήματα Δεξιοτήτων του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας(ΚΕΣΟ) Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Η αυριανές επαγγελματίες από τα Τμήματα δεξιοτήτων του ΚΕΣΟ, είναι σπουδάστριες, που διδάσκονται μανικιούρ-πεντικιούρ και μακιγιάζ και συνεπικουρούνταν από την Λεόνα Πουρσανίδου και την Αγγελική Κανακάρη κομμώτριες και συνεργάτιδες του ΚΕΣΟ.
Την ομάδα συνόδευαν η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κα Μαίρη Πίνη, τα μέλη του ΔΣ Μαρία Τάταρη & Σοφία Κώνστα- Πέππα, η υπεύθυνη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του ΚΕΣΟ κα Πόπη Ζούλια και η Ελένη Αμανατιάδου Κοινωνική Λειτουργός του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου Της ΙΑΑ, όπου διοικητικά εντάσσονται τα γηροκομεία και οι Στέγες Φιλοξενίας Ηλικιωμένων.
Η μεγάλη έκπληξη όμως δεν προήρθε από την υποδοχή των γιαγιάδων και των παππούδων, αλλά έγινε , από την επίσκεψη αγάπης, που πραγματοποίησε ταυτόχρονα στη Στέγη Αγίου Θεράποντα ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών και πρωτοσύγκελος της ΙΑΑ κ. Συμεών, ο οποίος συνοδευόμενος από τους πατέρες Παύλο & Γεώργιο ξεναγήθηκε στους πέντε ορόφους της καθ όλα νόμιμης Στέγης Φιλοξενίας και προσέφερε μια ζεστή αγκαλιά, τρυφερότητα, αγάπη, επικοινωνία και ευχές στους παππούδες και τις γιαγιάδες δίνοντας τους την αίσθηση ότι δεν είναι ξεχασμένοι!

Η κίνηση αυτή του ΚΕΣΟ, προκλήθηκε από πρόταση του Θεοφιλέστατου Επισκόπου κ. Συμεών προς την Διευθύντρια του Ιδρύματος κα Πίνη, από την τελετή του αγιασμού όλων των Τμημάτων κατά την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς, ώστε η γνώση, που λαμβάνουν οι μαθήτριες, στα Τμήματα Δεξιοτήτων από ένα Ίδρυμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, να επενδύεται με ψήγματα προσφοράς, ευαισθησίας και αγάπης και να εκπέμπεται και να ακτινοβολεί στις ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας. Μια ανάλογη δράση πραγματοποίησε χθες στο Γηροκομείο του Προφήτη Ηλία Παγκρατίου, ενώ αύριο Τετάρτη(12/12) θα επισκεφτεί το Γηροκομείο της Αγίας Παρασκευής

Οι κύριες Αθήνα, Κούλα, Παναγιώτα, Σοφία κλπ ήταν μερικές από αυτές, που περιποιηθήκαμε. Μάθαμε τις ιστορίες τους, μα μίλησαν για τις ιδιαιτέρες πατρίδες τους , για περιουσίες που χάθηκαν.

Όταν στο τέλος αυτές οι γλύκες γιαγιάδες , κλινήρεις και μη ομόρφυναν, κουρεύτηκαν έκαναν περιποίηση ονύχων και ενυδάτωση δέρματος μας έκαναν και μια ζεστή αγκαλιά, διότι ν τις θυμηθήκαμε. Κάποιες που ανακουφίστηκαν από τους πόνους των ονύχων στα πόδια τους αποπειράθηκαν να φυλήσουν στις κοπέλες που τις περιποιήθηκαν .

Γεμάτες από αγάπη και ανθρωπιά ευχηθήκαμε καλής γιορτές και μείναμε με την υπόσχεση ότι η ομάδα του ΚΕΣΟ θα ξαναβρεθεί και πάλι κοντά τους.