Διανομή σε βρεφικά είδη από ΤΕΒΑ-ΚΕΑ

20.7.2017

Γάλα, πάνες και βρεφικά είδη  παρέλαβαν χθες(20/7), από τον Δήμο Αθηναίων και τους Κοινωνικούς του Εταίρους στο ΤΕΒΑ, κάποιοι από τους αρχικούς  ωφελούμενους, του προγράμματος, δεδομένου ότι  στην πορεία στο πρόγραμμα «εισχώρησαν»  οι δικαιούχοι του ΚΕΑ(Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης) οι οποίοι έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Άπορους, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας https://keaprogram.gr.

Δυο είναι τα παράδοξα σε αυτή την ιστορία.

Πρώτον: ότι στους αρχικούς ωφελούμενους του Προγράμματος του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Άπορους γνωστού ως ΤΕΒΑ, δεν έγινε σαφές από τα ΜΜΕ τον Ιανουάριο & Φεβρουάριο 2017, που γινόταν ο κακός χαμός με το θέμα των αιτήσεων στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων, ότι θα έπρεπε να ανανεώσουν την αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα. Έτσι οι ωφελούμενοι του Αύγουστου του 2015, έχουν πλέον χάσει το αρχικό τους δικαίωμα, να είναι ωφελούμενοι στο ΤΕΒΑ. 

Δεύτερον: Όλοι γίναμε μάρτυρες των σκηνών αλλοφροσύνης έξω από τα Δημοτικά Γραφεία αλλά και τα ΚΕΠ που υποβάλλονταν οι αιτήσεις των λιποθυμιών, αλλά και των έντονων φραστικών αντιπαραθέσεων να υποβάλλουν όλοι αίτηση. Με αυτές σκηνές θα περίμενε κανείς, να προσέλθει στις διανομές  από το 95 -100 % των αιτούντων.  Δυστυχώς η προσέλευση των ωφελουμένων κυμαίνεται πάλι στο 60-65%.

H ενημέρωση των ωφελούμενων για την ημέρα, την ώρα και το σημείο παραλαβής, γίνεται τουλάχιστον δύο (2) ημέρες πριν την καθορισμένη ημέρα διανομής μέσω γραπτού μηνύματος sms που στέλνεται στο κινητό τους. Οι δικαιούχοι παραλαμβάνουν τα προϊόντα από το σημείο διανομής που βρίσκεται πλησιέστερα στη διεύθυνση κατοικίας τους.

ΔΙΑΝΟΜΗ ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΙΔΗ ΤΕΒΑ ΚΕΑ 1

ΔΙΑΝΟΜΗ ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΙΔΗ ΤΕΒΑ ΚΕΑ 2