Νέες διανομές ΤΕΒΑ στο κλιματιζόμενο Κοινωνικό Παντοπωλείο του ΚΕΣΟ

Ξεκίνησε την Τρίτη 4 Ιουλίου, η 7η διανομή προϊόντων του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Άπορους(FEAD), γνωστή ως ΤΕΒΑ και  θα ολοκληρωθεί  τη Δευτέρα 17 Ιουλίου.

Τα προϊόντα  διανέμονται-σε πέντε διαφορετικά σημεία της πόλης. Ένα από αυτά είναι και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του ΚΕΣΟ στην Αχαρνών 205, το οποίο αναβαθμίσαμε και προσθέσαμε και κλιματισμό για τις ανάγκες των διανομών, αλλά και τις καλλίτερες συνθήκες των εργαζομένων μας.

Ως γνωστό το ΚΕΣΟ είναι Εταίρος με το Δήμο Αθηναίων στο πλαίσιο του προγράμματος ΤΕΒΑ.

Σε αυτή τη φάση, διανέμονται:  υλικά καθαριότητας και τρόφιμα.  Σπαλαιούς δικαιούχους του ΤΕΒΑ προστέθηκαν  και  νέοι ωφελούμενοι, ως δικαιούχοι του ΚΕΑ οι οποίοι  εντάχθηκαν στο   πρόγραμμα   του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Άπορους, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας https://keaprogram.gr.

H ενημέρωση των ωφελούμενων για την ημέρα, την ώρα και το σημείο παραλαβής, γίνεται τουλάχιστον δύο (2) ημέρες πριν την καθορισμένη ημέρα διανομής μέσω γραπτού μηνύματος SMS που στέλνεται στο κινητό τους, από τις Υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων.

Οι δικαιούχοι παραλαμβάνουν τα προϊόντα από το σημείο διανομής του δήμου Αθηναίων, που βρίσκεται πλησιέστερα στη διεύθυνση κατοικίας τους, έτσι όπως την έχουν δηλώσει.

Στην προηγούμενη διανομή- που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαΐου -ο δήμος Αθηναίων  διένειμε σε 12.000 ωφελούμενους, 12.000 νωπά κοτόπουλα, 12 τόνους ελαιόλαδο και 24 τόνους μακαρόνια. Επίσης, διέθεσε 2.000 αδιανέμητα κοτόπουλα σε συσσίτια καθώς και σε κοινωνικές δομές.

Στην 7η διανομή η εξυπηρέτηση των ωφελούμενων επιτυγχάνεται με την συμβολή της ΚΟΙΝΣΕΠ (Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση) «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ», με την οποία ο δήμος Αθηναίων υπέγραψε στις 9 Ιουνίου 2017, προγραμματική σύμβαση με αντικείμενο την υποστήριξη της διαδικασίας διανομής των προϊόντων του ΤΕΒΑ.

Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του ΚΕΣΟ, εκτός από τα μέλη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της ΙΑΑ  κυρίες Βάσω Ψαρέλη και Πόπη Ζούλια, τους εθελοντές του ΚΕΣΟ Νικόλαος Σοφιανίδη & Λευτέρης Σαλεβουράκης από την ΚΟΙΝΣΕΠ «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» εργάζονται αυτό το διάστημα οι κύριοι Παναγιώτης & Λευτέρης για τη προετοιμασία και συσκευασία των προϊόντων, τη παραλαβή, τη φόρτωση και την  εκφόρτωση των προϊόντων, τη συσκευασία τους σε σακούλες, την επιμέλεια  της καθαριότητας και την τακτοποίηση του χώρου εργασίας, τη διενέργεια καταμέτρησης συσκευασιών, απογραφής προϊόντων κ.α.

Παρούσες στη διαδικασία ήταν η κα Μαρία Τάταρη μέλος του ΔΣ του ΚΕΣΟ η Διευθύντρια του Ιδρύματος κα Μαίρη Πίνη.

ΤΕΒΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΙΟΥΛΙΟΣ 1

ΤΕΒΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΙΟΥΛΙΟΣ 2

ΤΕΒΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΙΟΥΛΙΟΣ 3

ΤΕΒΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΙΟΥΛΙΟΣ 4

ΤΕΒΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΙΟΥΛΙΟΣ 5

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+