Το ΚΕΣΟ τίμησε τη Γιορτή της Μητέρας με την συμμετοχή της Μαρέβας Μητσοτάκη και άλλων προσωπικοτήτων εκατοντάδων παιδιών & των γονιών τους

13.05.2018

Για τέταρτη συνεχή χρονιά  το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας(ΚΕΣΟ) – Εκκλησιαστικό Ίδρυμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών(ΙΑΑ)  τίμησε την Μητέρα, που αποτελεί  τον πυρήνα της οικογένειας,  η οποία γενικά  δοκιμάζεται  τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.

Με αφορμή λοιπόν την Παγκόσμια Ημέρα  της Μητέρας  γιόρτασε με απόλυτη επιτυχία  στον κήπο του Οικοτροφείου της Αποστολικής Διακονίας, στην Αγία Βαρβάρα.

Επικεντρώθηκε λόγω της  Ημέρας,  πρωτίστως την Μητέρα αλλά και τον Πατέρα.   Έτσι, διοργάνωσε  μια γιορτή,  για όλη την οικογένεια, προσφέροντας  ξεγνοιασιά & χαλαρές  στιγμές για τους μεγάλους παιχνίδι και δράσεις για τα παιδιά.

Τιμώμενα πρόσωπα στην εκδήλωση ήταν η κα Μαρέβα Μητσοτάκη σύζυγος του Προέδρου της ΝΔ  καθώς και οι βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνήτου & Γεωργία Γεννιά,  καθώς και οι πολιτευτές και στελέχη της ΝΔ Ζωή Ράπτη & ο γιατρός Δρ. Δημήτριος Φελέκης.  Τους υψηλούς μας  προσκεκλημένους υποδέθηκαν στον χώρο ο Αν. Πρόεδρος του  ΚΕΣΟ  & Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας  κ. Αγαθάγγελος, η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κα Μαίρη Πίνη, οι κυρίες  τα μέλη του ΔΣ: Ευγενία Τσουμάνη, Μαρία Τάταρη, Μάρθα Σαμαρά, Σοφία Πέππα, καθώς και ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της  Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Χάρης Κονοδάρης.

Όλα τα τιμώμενα πρόσωπα αφουγκράστηκαν τις ερωτήσεις & απορίες των παιδιών,  «περιπλανήθηκαν» στις δράσεις  τους  στο χώρο και θαύμασαν τον υπέροχο και άγνωστο  στο ευρύ κοινό κήπο του Οικοτροφείου της Αποστολικής Διακονίας,  που αυτή την φορά, άνοιξε τις πύλες του για το ΚΕΣΟ και τους λιλιπούτιους πρωταγωνιστές της ζωής μας τα παιδιά!

Από τις 11π.μ. έως  τις 2.30μμ  αυτά έτρεξαν, έπαιξαν στα μίνι γήπεδα του βόλεϊ και του μπάσκετ, που υπάρχουν στον κήπο καθώς και στον υπόλοιπο χώρο.

Έψαξαν για την εύρεση του χαμένου Θησαυρού και έλαβαν δώρα για την εφευρετικότητά τους. Ζωγράφισαν και δημιούργησαν, ζωγραφιές.

Παρακολούθησαν  μαγικά ταχυδακτυλουργικά κόλπα από τον Ιταλό ταχυδακτυλουργό De Martino  χόρεψαν με τους Dead  Prezz. Tα κορίτσια δέχτηκαν την περιποίησης  της  φίλης του ΚΕΣΟ κομμώτριας κας Αγγελικής Κανακάρη, η οποία  τους έφτιαξε κοτσιδάκια και άλλα stilistika μικρο-χτενίσματα.

Άπαντες μικροί  και μεγάλοι γεύτηκαν τους ζεστούς λουκουμάδες της κας Μαρίας Κεχαγιά, αλλά και τα κεράσματα από τον πλούσιο μπουφέ του ΚΕΣΟ, που προέρχονταν από χορηγίες της Τράπεζας Τροφίμων, του Σκλαβενίτη, των αρτοσκευασμάτων «με Υπογραφή Στεργίου».

Ακόμα στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Επίσκοπος Θεσπιών & Πρωτοσύγκελος της ΙΑΑ   κ. Συμεών Βολιώτης,  ο αν. Διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης  π. Θεολόγος ο οποίος εκπροσώπησε & τον Μακαριότατο, ο Οικονομικός Διευθυντής της ΙΑΑ  κ. Ηλίας με την σύζυγο του  εικαστική καλλιτέχνη Ξανθή Κουρεντή, ο Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησιάς της Ελλάδος 89,5 Fm κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας, ο Πρόεδρος Εφετών ε.τ. κ. Ανδρέας Παπαδημητρίου, η Σύμβουλος του Ελεγκτικού Συνέδριου κα Αγγελική Μυλωνά, οι ιερείς μέλη του ΔΣ του ΚΕΣΟ  πρωτοπρεσβύτεροι Λάμπρος Ξεσφύγγης & Σπυρίδωνας Οικονομίδης και εκατοντάδες γονείς με τα παιδιά τους.

Το όλο εγχείρημα δεν θα είχε την επιτυχία, που σημειώθηκε,  αν δεν υπήρχε, άριστος συντονισμός από  τα στελέχη του ΚΕΣΟ και τους  εθελοντές  & τις εθελόντριες.

Ως Διευθύντρια αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ προς άπαντες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας.

Στις τιμώμενες προσωπικότητες,  που ήρθαν και γνώρισαν το ΚΕΣΟ από κοντά. Στους γονείς, που τίμησαν με  την παρουσία τους και μας εμπιστεύτηκαν για κάποιες ώρες τα παιδιά τους. Στους συνεργάτες & εθελοντές αλλά και εθελόντριες του ΚΕΣΟ, στους χορηγούς μας και τέλος στα ΜΜΕ που ήρθαν και κάλυψαν το γεγονός.

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 1

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 2

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 3

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΕΣΟ 4