Ανακοίνωση για τμήματα νέων κύκλων δεξιοτήτων και ενισχυτικής διδασκαλίας

logo keso

Αριθ. Πρωτ.: 2574

Αθήνα,  11.09.2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Διεύθυνση του ΚΕ.Σ.Ο. εν όψη της Νέας Εκκλησιαστικής & Εκπαιδευτικής Περιόδου 2017- 2018  θα επαναλειτουργήσει  τμήματα εκμάθησης δεξιοτήτων, στο πλαίσιο της βοηθείας των μελών των ευάλωτων οικογενειών.

Θα προσφέρει υποτροφίες και θα δημιουργήσει τμήματα νέων κύκλων δεξιοτήτων,  αλλά και ενισχυτικής διδασκαλίας για παιδιά δημοτικού.

Παράλληλα θα συνεχίσει τη Συνεργασία, που έχει  το ΚΕ.Σ.Ο. με τη Σιβιτανίδειο και άλλους εκπαιδευτικούς φορείς. Ενώ εγκαινιάζει συνεργασίες με την Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς και με την ΜΚΟ  Equal Society κοινωνικό μας Εταίρο στο Πρόγραμμα «Στέγαση & Επανένταξη»

Συγκεκριμένα στα γραφεία του ΚΕ.Σ..Ο. θα λειτουργήσουν:

 • τα τιμήματα Κοπτικής –Ραπτικής & κοσμετολογίας (Μανικιούρ-Πεντικιούρ) 
 • Αγγλικών για ενήλικες  μέλη ευάλωτων οικογενειών, που θέλουν να αποκτήσουν αναγνωρισμένο από το ΑΣΕΠ πιστοποιητικό ή διπλωμα τυπου Proficiency.
 • Μαθήματα μοντέρνου χορού Breakdance
 • Μαθήματα Επαγγελματικού προσανατολισμού & Υπηρεσίες Εργασιακής Συμβουλευτικής για νέους αλλά και ανέργους ενήλικες, που αναζητούν μια δεύτερη ευκαιρία.
 • Τμήματα Ατομικής ενδυνάμωσης & Σχολές Γονέων
 1. Επαγγελματικό Προσανατολισμό σε Μαθητές και Φοιτητές που διαμορφώνουν τις κατάλληλες ακαδημαϊκές και επαγγελματικές επιλογές
 2. Στρατηγική Ένταξης στην Εργασία σε Νέους που αναζητούν την πρώτη τους εργασία (σύνταξη Βιογραφικού Σημειώματος, Συνέντευξη επιλογής, κλπ)
 3. Διαχείριση Σταδιοδρομίας σε Ενήλικες που καλούνται να πάρουν κρίσιμες επαγγελματικές αποφάσεις (άνεργοι, αλλαγή εργασίας, κλπ)

 Σε ομάδες

 1. Σχολή Γονέων – Ομάδες Ενδυνάμωσης Γονέων με παιδιά στην Εφηβεία (Κύκλος 7 Συναντήσεων) http://www.compass-services.gr/event/sxoli_goneon_efivon/
 2. Σεμινάρια σε Νέους/Νέες για την ανάπτυξη Κοινωνικών & Επαγγελματικών Δεξιοτήτων (4 πρωινά, συνολική διάρκεια 20 ώρες) http://www.compass-services.gr/event/epaggelmatikes_dexiotites/

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν από την Ειρήνη Ανδριώτη η οποία είναι πιστοποιημένη Σύμβουλος Σταδιοδρομίας και Επαγγελματικού Προσανατολισμού

 • Μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας σε παιδιά Δημοτικού, από εθελόντριες παιδαγωγούς του ΚΕ.Σ.Ο.
 • Ρωσικά σε συνεργασία του Συνδέσμου Ελληνίδων Επιστημόνων (ΣΕΕ). Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία του Συνδέσμου. Σχετική ανακοίνωση θα εκδοθεί το προσεχές διάστημα,  από τον ΣΕΕ
 • Μαθήματα εκμάθησης & Πιστοποίησης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών σε συνεργασία με την ΜΚΟ  Equal Society. Μοναδική υποχρέωση, που θα έχουν οι σπουδαστές, θα είναι να καταβάλουν σε τρεις δόσεις τα εξέταστρα της Πιστοποίησης ύψους 140 ευρώ περίπου.
 • 10 ολικές υποτροφίες στα τμήματα στο Ωδείο (ΩΔEIO FORMIX) [odeioformix@gmail.com]:
 1. Βυζαντινής Μουσικής
 2. Βιολιού
 3. Πιάνου
 4. Παραδοσιακής Μουσικής

(Οι σπουδαστές επιβαρύνονται μόνο με την αξία εγγραφής και τα εξέταστρα τους).

 1. Δωρεάν συμμετοχή ( επιβάρυνση μόνο οι σημειώσεις) στην παιδική χορωδία του Ωδείου ( παιδιά και νέοι από 7-15 ετών) ανεξαρτήτως αριθμού.
 • Για τέταρτη συνεχή χρονιά το ΚΕ.Σ.Ο. σε συνεργασία με τη Σιβιτανίδειο θα προσφέρει τρεις υποτροφίες για τα τμήματα επαγγελματικών δεξιοτήτων που διαθέτει η Σχολή
 •  Για δεύτερη συνεχή χρονιά θα προσφέρει μια υποτροφία από το  Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών (Ι.Γ.Ε.) Η υποτροφία θα είναι σεμιναριακού τύπου διαρκείας 120 ωρών γύρω από θέματα αγροτικής και κτηνοτροφικής παράγωγης.

Την υποτροφία μπορούν να αξιοποιήσουν νέοι και νέες, αλλά και άνεργοι Ενήλικες, που αναζητούν μια δεύτερη εργασιακή ευκαιρία και οι οποίοι δεν θα πρέπει να έχουν ωφεληθεί, άλλη φορά στο παρελθόν, από τις υποτροφίες του ΚΕΣΟ.  Θα πρέπει να πληρούν  τα κοινωνικά κριτήρια των οικονομικά αδύναμων οικογενειών. Την επιλογή του σεμιναρίων κύκλων μπορούν να κάνουν από την ιστοσελίδα του (http://ige.gr/index.php/el/contact/registration) και ακολούθως να έρθουν σε επαφή με την Διεύθυνση & την Κοινωνική  Υπηρεσία του ΚΕΣΟ

 • Σε συνεργασία με την Αποστολική Διακονία (Α.Δ) το ΚΕ.Σ.Ο. μπορεί να παραπέμψει προς την Αποστολική Διακονία ενδιαφερόμενους/ες & για:

α.  Φροντιστήριο Υποψηφίων Κατηχητών.

β.  Σεμινάριο Επιμορφώσεως Κατηχητών.

γ. Σεμινάριο Εκμαθήσεως της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας.

δ. Πρόγραμμα διδασκαλίας της Ελληνικής Γλώσσας και γνωριμίας με τον ελληνικό πολιτισμό.

    Πληροφορίες στα Γραφεία της Αποστολικής Διακονίας: Ιωάννης Βιδάλης.

(τηλ. 210 7272347, 348) Οι εκπαιδευόμενες/νοι θα πρέπει να είναι ηλικίας 18-40

ετών και να διαθέτουν απολυτήριο Λυκείου ή Πτυχίο ΑΕΙ

Η πρώτη φετινή  συνάντηση των υποψηφίων σπουδαστών της Αποστολικής Διακονίας,  θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου στις 6.00 το απόγευμα, όπου θα δοθούν πληροφορίες για τη συνέχεια των μαθημάτων.

Γενικές πληροφορίες και συμμετοχές στα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΚΕΣΟ, δίνονται από τη Γραμματεία του ΚΕ.Σ.Ο. (κα Μαρία Νικολάου) και την Κοινωνική Υπηρεσία του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο τηλέφωνο 210-3811274, από Δευτέρα – Παρασκευή τις 10πμ. έως τις 3μμ