Αγιασμός στα Τμήματα Δεξιοτήτων 16.10.2018

Νέα τμήματα  δεξιοτήτων & Νέες δράσεις  από το ΚΕΣΟ εξήγγειλε η Διευθύντρια του κ.  Μαίρη Πίνη

          Τις νέες δράσεις των  Τμημάτων Δεξιοτήτων του ΚΕ.Σ.Ο. Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της ΙΑΑ  λειτουργούν για τέταρτη συνεχή χρόνια,  εξήγγειλε η Διευθύντρια του κα Μαίρη Πίνη κατά την διάρκεια της τελετής αγιασμού, που έγινε το απόγευμα της Τρίτης (16/10) στον χώρο των εργαστηρίων.

Τα Τμήματα δεξιοτήτων προσφέρουν σε γυναίκες και άνδρες όραμα,  προσόντα,  διεξόδους από την ανεργία, αλλά και εισόδημα. Και δεν επικαλύπτουν καμία άλλη δομή της ΙΑΑ.

Κατά τα τέσσερα χρόνια της λειτουργίας τους, παρά το γεγονός, ότι το ΚΕ.Σ.Ο. δεν είναι εκπαιδευτικό Ίδρυμα,  προσέφερε συνολικά 20 πτυχία Αγγλικών Τύπου Proficiency, Advanced –C1 & lower, που αναγνωρίζονται από τον ΑΣΕΠ. Τα εννέα εξ αυτών,  απονεμήθηκαν κατά την διάρκεια του αγιασμού.

Κάτι ανάλογο έχει συνέβη  και με την  εκμάθηση του μαθήματος της κοσμετολογίας (Μανικιούρ – Πεντικιούρ), που με την συνεργασία της Σιβιτανιδείου Σχολής προσφέρθηκαν περισσότερες από 40 βεβαιώσεις  της συγκεκριμένης δεξιότητας. Μάλιστα, μια από τις απόφοιτες του έτους 2017-2018 του προαναφερόμενου Τμήματος κέρδισε και υποτροφία στην Σιβιτανίδειο  για το τρέχον  έτος.

Αυτά τα δυο ενδεικτικά μεγέθη, δείχνουν κάτι. Ότι δηλαδή, το ΚΕΣΟ εκπληρώνει την επιθυμία του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου. Δηλαδή να εμπνέει στους ανθρώπους, όραμα για το μέλλον τους και να τους προσφέρουμε διεξόδους!

Για την περίοδο 2018-2019 μαθήτριες & μαθητές έφτασαν τους 121. Όλες & όλοι θα διδαχθούν και θα δημιουργήσουν στον συγκεκριμένο οργανωμένο χώρο, των εργαστηρίων. Από φέτος, στα ήδη υπάρχοντα μαθήματα προστεθήκαν, η Ρώσικη Γλώσσα και το Μακιγιάζ.

Στην τοποθέτηση της η κα Πίνη αναφέρθηκε σε τελευταίες δράσεις & ειδήσεις του ΚΕΣΟ

 

  • Τροποποιήθηκε το καταστατικό του Ιδρύματος(ΦΕΚ 4499, τεύχος Β’ 11.10.2018) και με τις ευλογίες του Μακαριώτατου του Μητροπολιτικού Συμβούλιου της ΙΑΑ & της Συνόδου. Ετσι το ΚΕΣΟ έγινε ένας φορέας Στήριξης της Οικογενείας & Μέριμνας για τα Παιδιά Πανελλαδικής Εμβέλειας. Και το τριήμερο 3-5 Νοεμβρίου διοργανώνονται κοινές εκδηλώσεις με την Ι.Μ. Καρπενησίου, τον Δήμο & την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

 

  • Δρομολογήθηκε ήδη  η αναγνώριση των τμημάτων δεξιοτήτων του ΚΕΣΟ, ως Κέντρο Δια Βίου Μάθησης στον ( Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.)

 

  • Το ΚΕ.Σ.Ο. εκτός της συνεργασίας, που έχει αναπτύξει με την Σιβιτανίδειο, τυγχάνει αναγνώρισης ως προνοιακός φορέας της ΙΑΑ από κρατικά ΑΕΙ & ΤΕΙ. Ήδη συνεργαζόμαστε με το Καποδιστριακό και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε επίπεδο πρακτικής των φοιτητών καθώς και της εκπόνησης ερευνών, ενώ εντός των ημερών το ΚΕΣΟ, θα αξιολογηθεί από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης & Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε συνεργασία με την  Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση HIGGS

 

  • Από τον ερχόμενο μήνα, υλοποιώντας πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής, αναφορικά με την παιδική προστασία θα πραγματοποιηθεί από το ΚΕΣΟ, ΔΩΡΕΑΝ οδοντιατρικός έλεγχος και εμβολιασμοί σε εκατοντάδες παιδιά προστατευομένων οικογενειών του ΚΕΣΟ, καθώς των  και Ιδρυμάτων της ΙΑΑ, που ανταποκρίθηκαν στη καμπάνια του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της ΙΑΑ, για το εμβόλιο της μηνιγγίτιδας, το οποίο λόγω του υψηλού κόστους δεν συνταγογραφείται από το Εθνικό συνταγολόγιο. Αποτελείται από δυο δόσεις, για το κάθε παιδί  η κάθε δόση του στοιχίζει 100 ευρώ, χωρίς να υπολογίζεται η αμοιβή του γιατρού. Η δράση μας αυτή, θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία της  Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων.

 

Τέλος η κα Πίνη ανέφερε ότι η Αποστολική Διακονία παραχώρησε επ΄ αόριστον στο ΚΕ.Σ.Ο. διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνα, ώστε να διαμορφωθεί, για βραχεία φιλοξενία οικογενειών από την περιφέρεια, των οποίων τα παιδιά νοσηλεύονται σε Νοσηλευτικά Ιδρύματα της Αθήνας και οι ίδιες αδυνατούν οικονομικά να ανταποκριθούν   σε μια ξενοδοχειακή διαμονή.