Αγιασμός εκκίνησης & ευλογίας στα νεοσύστατα εργαστήρια δεξιοτήτων του ΚΕΣΟ

Με τον επίσημο αγιασμό το απόγευμα της Δευτέρας 15ης Νοεμβρίου, που πραγματοποίησε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Βολιώτης -εκπροσωπώντας τον Μακαριώτατο, ο οποίος την ώρα των εγκαινίων συνόδευε τους νέους Μητροπολίτης στο Προεδρικό Μέγαρο, ώστε να δώσουν τα διαπιστευτήριο τους-  και την παράδοση των εργαστηριών κοπτικής ραπτικής  & κοσμετολογίας (μανικιούρ- πεντικιούρ) στις σπουδάστριες των αντιστοίχων τμημάτων, το Κέντρου Στήριξης Οικογένειας(ΚΕΣΟ) –Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της ΙΑΑ εκπλήρωσε έναν ακόμα στόχο, διευρύνοντας τους χώρους των δραστηριοτήτων του ΚΕΣΟ, αλλά και τα περιουσιακά του στοιχεία.

Στον αγιασμό έψαλλε ο διάκονος π. Δημήτριος Μανώλης και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Πολίτης.

Μετά την ακολουθία του αγιασμού ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Συμεών Βολιώτης αφού μετέφερε τις ευχές και την αγάπη του Αρχιεπισκόπου στην διευθύντρια του ΚΕΣΟ κα Μ. Πίνη καθώς και σε όλους τους συνεργάτες του που συντελούν στις δραστηριότητες «Κέντρου» χαρακτηριστικά ανέφερε “αυτός ο οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής κοινωφελούς χαρακτήρα, αγκαλιάζει άγαμες μητέρες, μονογονεϊκές οικογένειες, ανθρώπους που βρίσκονται σε αδυναμία, σε δυσκολία και είναι εμπερίστατοι, χαίρομαι που τα ρήματα των επιτευγμάτων του και της προσφοράς του τα κρατάει μέσα στην καρδιά του ως θησαυρό πολύτιμο με σιωπή, με αγάπη, με ταπείνωση και με εμπιστοσύνη στο Θεό, διότι μόνο όποιος εμπιστεύεται το Θεό έχει τη δύναμη να σιωπά”.

Ακολούθως μετά τον Πρωτοσύγκελλο της ΙΑΑ τον λόγο πήρε η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κα Μαίρη Πίνη (η ομιλία της εδώ) στο τέλος της ομιλίας της πραγματοποιήθηκε η απονομή των διπλωματών Proficiency

Στον αγιασμό παραβρέθηκαν η βουλευτής της ΝΔ της Β’ Αθηνών κα Σοφία Βούλτεψη, η Διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αθηναίων Δρ Ευδοξία Ιωαννίδου, τα μέλη του ΔΣ του ΚΕΣΟ κυρίες Έφη Μπέκου, Μαρία Τατάρη, Σοφία Κώνστα-Πέππα &  ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Σπυρίδων Οικονομίδης, ο κ. Θύμιος Τσικνής μέλος της Ένωση Ξένων Ανταποκριτών, η κα Ε. Τσακίρη Διευθύντρια Λογιστηρίου του Ξενοδοχείου Χίλτον, η κα Μάτα Καλουδάκη από την Αδέσμευτη Κίνηση Γυναικών, τα διοικητικά στελέχη της ΙΑΑ κύριοι Γιάννης Μίχος & Νίκος Νικολάου από τις Διοικητικές υπηρεσίες της ΙΑΑ,  ο δικηγόρος κ. Ηλίας οι καθηγήτριες των τριών κύκλων μαθημάτων κυρίες  Μαρία Καράμπελα & Μαρία Τσαούση (Τμήμα Αγγλικών), Δάφνη Σιαμπλή και Μαρία Δεμέναγα (Κοπτικής Ραπτικής), Μάγδα Σωτηριάδου & Ζωή Σαχσανίδου (μανικιούρ- πεντικιούρ). Ακόμα παραβρέθηκαν οι μαθητές και οι μαθήτριες των νέων τμημάτων, καθώς και οι διπλωματούχοι του Proficiency

Της τελετής, είχε προηγηθεί ξενάγηση  & επιθεώρηση του Πρωτοσύγκελλου της ΙΑΑ στον χώρο από την Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κα Μαίρη Πίνη.

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΝΕΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΕΣΟ 1

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΝΕΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΕΣΟ 10

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΝΕΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΕΣΟ 11

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΝΕΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΕΣΟ 12

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΝΕΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΕΣΟ 13

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΝΕΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΕΣΟ 14

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΝΕΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΕΣΟ 15

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΝΕΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΕΣΟ 16

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΝΕΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΕΣΟ 17

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΝΕΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΕΣΟ 18

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΝΕΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΕΣΟ 19

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΝΕΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΕΣΟ 2

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΝΕΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΕΣΟ 20

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΝΕΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΕΣΟ 21

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΝΕΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΕΣΟ 22

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΝΕΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΕΣΟ 23

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΝΕΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΕΣΟ 24

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΝΕΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΕΣΟ 25

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΝΕΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΕΣΟ 3

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΝΕΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΕΣΟ 4

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΝΕΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΕΣΟ 5

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΝΕΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΕΣΟ 6

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΝΕΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΕΣΟ 7

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΝΕΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΕΣΟ 8

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΝΕΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΕΣΟ 9